Close

Title


Συνδεθείτε στο Vetmenow με το Username που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας και το password που λάβατε στο email σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

Εντάξει
Close

Σύνδεση


Συνδεθείτε στο Vetmenow με το Username που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας και το password που λάβατε στο email σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

 • Username:
 • Κωδικός:

Νέος χρήστης;


Αν είστε Νέος Χρήστης, αποκτήστε ένα δωρεάν λογαριασμό στο Vetmenow.

Δωρεάν εγγραφή Κτηνιάτρου
Δωρεάν εγγραφή Κηδεμόνα
Close

Δημιουργία λογαριασμού κτηνιάτρου


Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και το username που επιθυμείτε για το λογαριασμό σας και πατήστε "Εγγραφή" για να σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης.

 • Email:
 • Username:
 •  
 • Αν έχετε κωδικό κεντρικού καταστήματος παρακαλώ συμπληρώστε τον παρακάτω.
 • Κωδικός:
 •  
Close

Ξέχασα τον κωδικό μου


"Στο πεδίο "Κωδικός επανάκτησης" συμπληρώστε τον 16-ψήφιο κωδικό που σας δόθηκε την πρώτη φορά που συνδεθήκατε στο Vetmenow"

 • Username:
 • Κωδικός επανάκτησης:
 • Νέος κωδικός:
Close

Δημιουργία λογαριασμού κηδεμόνα


Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και το username που επιθυμείτε για το λογαριασμό σας και πατήστε "Εγγραφή" για να σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης.

 • Email:
 • Username:
 •  

Οι ερωτήσεις σας


Εδώ αναρτούμε ερωτήσεις που δεχτήκαμε και θεωρούμε πως οι απαντήσεις τους μπορούν να βοηθήσουν πολλούς από τους χρήστες μας.

————————————————————————————————————————–

Τι εννοούμε όταν λέμε πως τα στοιχεία των πελατών σας καταχωρίζονται σε κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων;

Στην Treatit Ltd δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των καταχωρίσεών σας. Θέλουμε να νιώθετε πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στο ιατρείο σας εκτός από εσάς και τους υπαλλήλους σας. Για αυτό το λόγο έχουμε σχεδιάσει το σύστημα ώστε κανείς να μην μπορεί να διαβάσει τα στοιχεία των πελατών σας και των ζώων τους εκτός από εσάς. Το “κανείς” συμπεριλαμβάνει και την ίδια την εταιρεία καθώς και τρίτους στους οποίους η βάση δεδομένων μπορεί να περιέλθει.

Εσείς καταχωρίζετε ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και emails κι εμείς βλέπουμε πίνακες σαν αυτόν:

FIRST NAME

Γιατί στο χάρτη της κεντρικής σελίδας το FYROM εμφανίζεται ως Macedonia (FYROM);

Είναι εύκολα αντιληπτό πως η TreatitLtd δε διαθέτει υπηρεσία χαρτογράφησης. Χρησιμοποιούμε τους χάρτες που μας παρέχονται από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, τη Google. Η Google διαθέτει μία από τις ισχυρότερες υπηρεσίες χαρτογράφησης στον κόσμο με δικό της δορυφόρο και εκατοντάδες επίγειες κινητές μονάδες. Λυπούμαστε αν η αναγραφή του ονόματος της γειτονικής χώρας προκαλεί δυσαρέσκεια σε μερικούς από τους χρήστες μας αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.

Γιατί επιλέγω “Δημόσιο” ή “Ιδιωτικό” όταν καταχωρίζω ιστορικό ζώου;

“Δημόσιο” σημαίνει πως η καταχώρισή σας αποθηκεύεται στη βάση χωρίς κρυπτογράφηση και έτσι μπορεί να γίνει ορατή από εμάς αλλά και από τους ιδιοκτήτες των ζώων αν και αυτοί έχουν λογαριασμό στο Treatit (προς το παρόν αυτή η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμ). “Ιδιωτικό” σημαίνει πως η καταχώριση μπορεί να είναι ορατή μόνο από εσάς.

Είναι σωστό ο κάθε κτηνίατρος να μπορεί να δηλώσει όποια ειδικότητα επιθυμεί;

Ένας κτηνίατρος φαίνεται πως διαθέτει εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο είτε αν δηλώσει πως διαθέτει κάποια μετεκπαίδευση σε αυτό το αντικείμενο είτε αν δηλώσει πως διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αυτό. Ο ανώτερος αριθμός εξειδικεύσεων που μπορεί να δηλώσει ένας κτηνίατρος είναι τρείς.

Στην περίπτωση που ο κτηνίατρος δηλώσει πως διαθέτει μετεκπαίδευση, είναι υποχρεωμένος από την εφαρμογή να δηλώσει το είδος της μετεκπαίδευσης και να γράψει μερικά λόγια σχετικά με την μετεκπαίδευση. Αυτά τα στοιχεία θα είναι δημοσίως ορατά στο προφίλ του. Θεωρούμε πως είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος ιατρός να δηλώσει πως έχει κάνει π.χ. MSc ενώ δεν το έχει κάνει. Παρόλα αυτά, η εταιρεία μας σε μία προσπάθεια να διαφυλάξει το κοινό της από ψευδή δήλωση στοιχείων διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, ειδικά κατόπιν καταγγελιών. Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης του καταλόγου.

Σε περίπτωση που ο κτηνίατρος δηλώσει πως διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία σε κάποιο αντικείμενο, εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε την επάρκειά του. Εξάλλου αυτό ξεφεύγει κατά πολύ από τους σκοπούς του καταλόγου. Παρόλα αυτά, το κοινό που διαβάζει το προφίλ του συγκεκριμένου κτηνιάτρου μπορεί να κρίνει από το βιογραφικό του κατά πόσο ο κτηνίατρος αυτός ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Ένας κτηνίατρος με πλούσιο βιογραφικό και δημοσιεύσεις επάνω στο αντικείμενο που έχει δηλώσει πως εξειδικεύεται, είναι εξαιρετικά απίθανο να μη διαθέτει την εμπειρία που δηλώνει. Αν ο κτηνίατρος δεν έχει συμπληρώσει το βιογραφικό του, τότε η καταχώριση του προφίλ του δε θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού και άρα, πρακτικά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πόσες ειδικότητες έχει δηλώσει.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως ένας επαγγελματικός κατάλογος δεν αποτελεί αρχή πιστοποίησης επιστημονικής επάρκειας των επαγγελματιών που διαφημίζονται σε αυτόν. Παρόλα αυτά, θεωρούμε πως το Vetmenow παρέχει αρκετές ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να διασφαλίζει την όσο το δυνατό αξιοκρατικότερη προβολή των χρηστών του.

Είναι σωστό ένα κτηνιατρείο να μπορεί να δηλώσει όσες ειδικότητες επιθυμεί;

Η κάθε επιχείρηση είναι ελεύθερη να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που ο νόμος της επιτρέπει. Το Vetmenow δεν μπορεί να ελέγξει ποιες και πόσες ειδικότητες παρέχονται σε ένα ιατρείο.

Παρόλα αυτά, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε το κοινό να γνωρίζει σε ποια ιατρεία μία συγκεκριμένη ειδικότητα παρέχεται από εξειδικευμένο προσωπικό και σε ποια όχι.

Όταν κάποιος επισκέπτης ψάξει από την κεντρική μηχανή αναζήτησης κτηνιατρεία που παρέχουν μία συγκεκριμένη ειδικότητα, θα εμφανιστούν δύο λίστες αποτελεσμάτων. Η πρώτη λίστα ονομάζεται «Όλα τα ιατρεία» και η δεύτερη «Επιβεβαιωμένες ειδικότητες». Στην πρώτη λίστα εμφανίζονται όλα τα ιατρεία που έχουν δηλώσει τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Στη δεύτερη εμφανίζονται τα ιατρεία που έχουν δηλώσει τη συγκεκριμένη ειδικότητα αλλά στο προσωπικό τους διαθέτουν συνεργάτες/υπαλλήλους που έχουν δηλώσει πως εξειδικεύονται σε αυτήν την ειδικότητα.

Κατά τη γνώμη μας, αφού κάθε ιατρείο είναι ελεύθερο να παρέχει όποια υπηρεσία επιθυμεί θα πρέπει να του παρέχεται και η δυνατότητα να την προβάλλει. Παρόλα αυτά, με τις «Επιβεβαιωμένες ειδικότητες» μπορούν με έμμεσο και διακριτικό τρόπο να διαχωριστούν τα ιατρεία στα οποία οι δηλωμένες ειδικότητες παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό από τα ιατρεία που ενώ έχουν δηλώσει την ειδικότητα δε διαθέτουν το αντίστοιχο προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο στον κατάλογο αντικατοπτρίζεται ο ακριβής τρόπος λειτουργίας του κάθε ιατρείου χωρίς να στερείται από αυτό το δικαίωμα να διαφημίζει τις υπηρεσίες που επιθυμεί. Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Επιβεβαιωμένες Ειδικότητες.

Πως ορίζονται οι ειδικότητες στο Vetmenow;

Η ειδικότητες σε όλα τα επαγγέλματα, εκτός της Ιατρικής, είναι τα αντικείμενα στα οποία κάποιος επαγγελματίας έχει εξειδικευτεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Για παράδειγμα ένας δικηγόρος ο οποίος ασχολείται επί μακρό με το ποινικό δίκαιο, θεωρείται ποινικολόγος χωρίς να υπάρχει σαφής διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων του από τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Το ίδιο συμβαίνει και για έναν οδοντίατρο που έχει κάνει MSc στην Οδοντιατρική Παίδων. Αυτός θεωρείται Παιδοδοντίατρος χωρίς να του απαγορεύεται να παρέχει και τις υπηρεσίες που ασκούν οι υπόλοιποι οδοντίατροι.

Με τον ίδιο τρόπο ένα κτηνίατρος που ασχολείται επί μακρόν με τη Γενική Χειρουργική, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, έχει αρθρογραφήσει επάνω σε αυτό το αντικείμενο, έχει παραχωρήσει ομιλίες σε συνέδρια κλπ. θεωρείται από τον κατάλογό μας εξειδικευμένος στη Γενική Χειρουργική.

Στις ημέρες μας, ειδικότητες στην κτηνιατρική αποκτώνται μέσα από προγράμματα μετεκπαίδευσης που οργανώνουν Πανεπιστήμια ή Ιδιωτικές Κλινικές διαπιστευμένες από τους ευρωπαϊκούς ή αμερικάνικους φορείς οργάνωσης προγραμμάτων ειδίκευσης. Τέτοια προγράμματα είναι τα MSc, PhD, Internship, Residency, CertAVP κ.α. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αμερική προκειμένου κάποιος κτηνίατρος να διαφημιστεί ως ειδικός σε κάποιο αντικείμενο θα πρέπει να κατέχει τίτλο Diploma ή τουλάχιστον CertAVP. Τέτοιου είδους νομικές δεσμεύσεις δεν υπάρχουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνο για τους Ιατρούς.

Οι ειδικότητες όπως εμφανίζονται στο Vetmenow δεν έχουν σε καμία περίπτωση σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των κτηνιάτρων όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές της χώρας όπου ασκεί τα καθήκοντά του. Στον κατάλογο δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να κρίνουν ποιόν κτηνίατρο τους ταιριάζει από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το βιογραφικό του. Για αυτό συστήνουμε στους χρήστες του καταλόγου να μην παραλείπουν να συμπληρώνουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα και μία περιγραφή των υπηρεσιών που παρέχουν.

(Visited 1,391 times, 1 visits today)

comments powered by Disqus