Close

Title


Συνδεθείτε στο Vetmenow με το Username που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας και το password που λάβατε στο email σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

Εντάξει
Close

Σύνδεση


Συνδεθείτε στο Vetmenow με το Username που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας και το password που λάβατε στο email σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

  • Username:
  • Κωδικός:

Νέος χρήστης;


Αν είστε Νέος Χρήστης, αποκτήστε ένα δωρεάν λογαριασμό στο Vetmenow.

Δωρεάν εγγραφή Κτηνιάτρου
Δωρεάν εγγραφή Κηδεμόνα
Close

Δημιουργία λογαριασμού κτηνιάτρου


Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και το username που επιθυμείτε για το λογαριασμό σας και πατήστε "Εγγραφή" για να σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης.

  • Email:
  • Username:
  •  
  • Αν έχετε κωδικό κεντρικού καταστήματος παρακαλώ συμπληρώστε τον παρακάτω.
  • Κωδικός:
  •  
Close

Ξέχασα τον κωδικό μου


"Στο πεδίο "Κωδικός επανάκτησης" συμπληρώστε τον 16-ψήφιο κωδικό που σας δόθηκε την πρώτη φορά που συνδεθήκατε στο Vetmenow"

  • Username:
  • Κωδικός επανάκτησης:
  • Νέος κωδικός:
Close

Δημιουργία λογαριασμού κηδεμόνα


Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και το username που επιθυμείτε για το λογαριασμό σας και πατήστε "Εγγραφή" για να σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης.

  • Email:
  • Username:
  •  

Τροφική δηλητηρίαση από Salmonella


Τροφική δηλητηρίαση από Salmonella

Τροφική δηλητηρίαση από Salmonella

H Salmonella είναι το όνομα μίας ομάδας βακτηριδίων τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των συχνότερων αιτιών τροφικής δηλητηρίασης παγκοσμίως. Συνήθως, τα συμπτώματα διαρκούν 4-7 ημέρες και υποχωρούν χωρίς θεραπεία. Παρόλα αυτά, η Salmonella μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο ιδίως σε ηλικιωμένα και νεαρά άτομα ή άτομα με χρόνιες παθήσεις. Το βακτηρίδιο θανατώνεται με το μαγείρεμα και την παστερίωση.

Μόλυνση

Πηγές μόλυνσης μπορεί να είναι μολυσμένα αυγά, πουλερικά, κρέας, απαστερίωτο γάλα ή χυμός, τυρί, επιμολυσμένα φρούτα ή λαχανικά, καρυκεύματα και ξηροί καρποί. Μόλυνση μπορεί να γίνει και με την επαφή με ζώα όπως τα ερπετά, τα αμφίβια (π.χ. βάτραχοι), τα πτηνά ή από την τροφή που προορίζεται για ζώα.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται 12-72 ώρες μετά την είσοδο του βακτηριδίου στον οργανισμό. Συμπτώματα είναι η διάρροια, ο πυρετός, ο κοιλιακός πόνος και ο έμετος. Η νόσος, συνήθως, διαρκεί 4-7 ημέρες.

Αντιμετώπιση

Σε περίπτωση μόλυνσης από Salmonella, πίνετε άφθονα υγρά και ξεκουραστείτε. Αν δεν μπορείτε να πιείτε αρκετά υγρά ή αν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα ίσως χρειαστεί να νοσηλευτείτε σε νοσοκομείο και να σας χορηγηθεί αντιμικροβιακή αγωγή.

Πρόληψη

  • Αποφύγετε τη βρώση επικίνδυνων τροφίμων όπως ωμά ή ελαφρά μαγειρεμένα αυγά, μέτρια ψημένο κρέας και απαστερίωτο γάλα.
  • Διατηρήστε το φαγητό στην ψύξη μετά το μαγείρεμα
  • Πλύνετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι πριν το μαγείρεμα και καθαρίστε καλά τον πάγκο της κουζίνας πριν τον χρησιμοποιήσετε.
  • Μην φέρνετε σε επαφή τα μαγειρεμένα με τα αμαγείρευτα τρόφιμα.
  • Μην ακουμπάτε τα μαγειρεμένα τρόφιμα στα μέρη που τα ακουμπήσατε πριν τα μαγειρέψετε.
  • Πλύνετε τα χέρια σας μετά την επαφή σας με ζώα, με τροφή ζώων ή με τα μέρη όπου βρίσκονται ζώα.
(Visited 1,352 times, 1 visits today)

Θεματικοί όροι:

comments powered by Disqus