Close

Title


Συνδεθείτε στο Vetmenow με το Username που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας και το password που λάβατε στο email σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@vetmenow.org.

Εντάξει
Close

Σύνδεση


Συνδεθείτε στο Vetmenow με το Username που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας και το password που λάβατε στο email σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@vetmenow.org.

  • Username:
  • Κωδικός:

Νέος χρήστης;


Αν είστε Νέος Χρήστης, αποκτήστε ένα δωρεάν λογαριασμό στο Vetmenow.

Δωρεάν εγγραφή Κτηνιάτρου
Δωρεάν εγγραφή Κηδεμόνα
Close

Δημιουργία λογαριασμού κτηνιάτρου


Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και το username που επιθυμείτε για το λογαριασμό σας και πατήστε "Εγγραφή" για να σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης.

  • Email:
  • Username:
  •  
Close

Ξέχασα τον κωδικό μου


Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να αλλάξετε κωδικό. Αν είστε παλιός χρήστης και δεν έχετε ακόμα 16-ψηφιο κωδικό επανάκτησης αφήστε τα πεδία "Κωδικός επανάκτησης" και "Νέος κωδικός" κενά.

  • Username:
  • Κωδικός επανάκτησης:
  • Νέος κωδικός:
Close

Δημιουργία λογαριασμού κηδεμόνα


Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και το username που επιθυμείτε για το λογαριασμό σας και πατήστε "Εγγραφή" για να σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης.

  • Email:
  • Username:
  •  

Σαλμονέλωση


Σαλμονέλωση

Σαλμονέλωση

H Salmonella είναι το όνομα μίας ομάδας βακτηριδίων τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των συχνότερων αιτιών τροφικής δηλητηρίασης παγκοσμίως. Συνήθως, τα συμπτώματα διαρκούν 4-7 ημέρες και υποχωρούν χωρίς θεραπεία. Παρόλα αυτά, η Salmonella μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο ιδίως σε ηλικιωμένα και νεαρά άτομα ή άτομα με χρόνιες παθήσεις. Το βακτηρίδιο θανατώνεται με το μαγείρεμα και την παστερίωση.

Μόλυνση

Πηγές μόλυνσης μπορεί να είναι μολυσμένα αυγά, πουλερικά, κρέας, απαστερίωτο γάλα ή χυμός, τυρί, επιμολυσμένα φρούτα ή λαχανικά, καρυκεύματα και ξηροί καρποί. Μόλυνση μπορεί να γίνει και με την επαφή με ζώα όπως τα ερπετά, τα αμφίβια (π.χ. βάτραχοι), τα πτηνά ή από την τροφή που προορίζεται για ζώα.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται 12-72 ώρες μετά την είσοδο του βακτηριδίου στον οργανισμό. Συμπτώματα είναι η διάρροια, ο πυρετός, ο κοιλιακός πόνος και ο έμετος. Η νόσος, συνήθως, διαρκεί 4-7 ημέρες.

Αντιμετώπιση

Σε περίπτωση μόλυνσης από Salmonella (Σαλμονέλωση), πίνετε άφθονα υγρά και ξεκουραστείτε. Αν δεν μπορείτε να πιείτε αρκετά υγρά ή αν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα ίσως χρειαστεί να νοσηλευτείτε σε νοσοκομείο και να σας χορηγηθεί αντιμικροβιακή αγωγή.

Πρόληψη

  • Αποφύγετε τη βρώση επικίνδυνων τροφίμων όπως ωμά ή ελαφρά μαγειρεμένα αυγά, μέτρια ψημένο κρέας και απαστερίωτο γάλα.
  • Διατηρήστε το φαγητό στην ψύξη μετά το μαγείρεμα
  • Πλύνετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι πριν το μαγείρεμα και καθαρίστε καλά τον πάγκο της κουζίνας πριν τον χρησιμοποιήσετε.
  • Μην φέρνετε σε επαφή τα μαγειρεμένα με τα αμαγείρευτα τρόφιμα.
  • Μην ακουμπάτε τα μαγειρεμένα τρόφιμα στα μέρη που τα ακουμπήσατε πριν τα μαγειρέψετε.
  • Πλύνετε τα χέρια σας μετά την επαφή σας με ζώα, με τροφή ζώων ή με τα μέρη όπου βρίσκονται ζώα.

comments powered by Disqus