Close

Title


Συνδεθείτε στο Vetmenow με το Username που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας και το password που λάβατε στο email σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

Εντάξει
Close

Σύνδεση


Συνδεθείτε στο Vetmenow με το Username που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας και το password που λάβατε στο email σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

  • Username:
  • Κωδικός:

Νέος χρήστης;


Αν είστε Νέος Χρήστης, αποκτήστε ένα δωρεάν λογαριασμό στο Vetmenow.

Δωρεάν εγγραφή Κτηνιάτρου
Δωρεάν εγγραφή Κηδεμόνα
Close

Δημιουργία λογαριασμού κτηνιάτρου


Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και το username που επιθυμείτε για το λογαριασμό σας και πατήστε "Εγγραφή" για να σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης.

  • Email:
  • Username:
  •  
  • Αν έχετε κωδικό κεντρικού καταστήματος παρακαλώ συμπληρώστε τον παρακάτω.
  • Κωδικός:
  •  
Close

Ξέχασα τον κωδικό μου


"Στο πεδίο "Κωδικός επανάκτησης" συμπληρώστε τον 16-ψήφιο κωδικό που σας δόθηκε την πρώτη φορά που συνδεθήκατε στο Vetmenow"

  • Username:
  • Κωδικός επανάκτησης:
  • Νέος κωδικός:
Close

Δημιουργία λογαριασμού κηδεμόνα


Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και το username που επιθυμείτε για το λογαριασμό σας και πατήστε "Εγγραφή" για να σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης.

  • Email:
  • Username:
  •  

Κανόνες ασφαλούς διαχείρισης τροφίμων


Κανόνες ασφαλούς διαχείρισης τροφίμων

Κανόνες ασφαλούς διαχείρισης τροφίμων

Οι τροφικές δηλητηριάσεις, συνήθως, προκαλούνται από βακτηρίδια που παιρνούν στον άνθρωπο από τα ζώα με τα τρόφιμα ή από επιμόλυνση των τροφίμων με βακτηρίδια που πέρασαν σε αυτά από τον άνθρωπο κατά την παρασκεύη τους. Αυτού του είδους οι δηλητηριάσεις μπορούν να αποφευχθούν με την τήρηση βασικών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής διαχείρισης των τροφίμων:

  • Πλύντε τα χέρια σας καλά με ζεστό νερό και σαπούνι μετά τη χρήση της τουαλέτας, την αλλαγή παιδικής πάνας και την επαφή με τα ζώα. Πλύντε τα χέρια σας πριν από κάθε χειρισμό τροφίμων.
  • Πλύντε τα χέρια σας καλά μετά την επαφή με τα ζώα ή τα κόπρανά τους. Σιγουρευτείτε πως το ίδιο κάνουν και τα παιδιά.
  • Αποφύγετε τη διατήρηση των ερπετών ως κατοικίδιων, ιδίως αν στο σπίτι κατοικούν παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι ή άνθρωποι που πάσχουν από ανοσοκατασταλτικά νοσήματα. Αν στο σπίτι υπάρχουν ερπετά, πλύντε καλά τα χέρια σας μετά την επαφή μαζί τους.
  • Θεωρήστε πως το κρέας, τα πουλερικά, τα λαχανικά, το γάλα και τα προϊόντα του ως μολυσμένα και χειριστείτε τα αναλόγως.
  • Πίνετε μόνο παστεριωμένο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από παστεριωμένο γάλα. Μην τρώτε φαγητά που περιέχουν ωμά ή όχι καλά μαγειρεμένα αυγά.
  • Πλύντε τα λαχανικά και τα φρούτα καλά πριν τα φάτε.
  • Καλύψτε το κρέας με μεμβράνες ώστε οι χυμοί του να μην έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα.
  • Ψύξτε τα φαγητά άμεσα.
  • Όταν αγοράζετε τρόφιμα που βρίσκονται υπό ψύξη, τοποθετήστε τα στο ψυγείο σας το συντομότερο δυνατό. Τα τρόφιμα πρέπει να μαγειρευτούν, να ψυχθούν ή να καταψυχθούν μέσα σε δύο ώρες.
  • Σκεπάστε μερικώς τα αποφάγια μέσα στο ψυγείο μέχρι να ψυχθούν πλήρως. Στη συνέχεια καλύψτε τα τελείως.
  • Αποψύχετε τα κατεψυγμένα τρόφιμα στην ψύξη και όχι σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
  • Μην τοποθετείτε μαγειρεμένα τρόφιμα σε πάγκους που προηγουμένως τοποθετήσατε ωμά τρόφιμα.
  • Αποφύγετε τη βρώση ωμού ή μέτρια μαγειρεμένου κρέατος και πουλερικών. Μαγειρέψτε τα πουλερικά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 75ο – 85ο C. Χρησιμοποιήστε μαγειρικό θερμόμετρο, αν είναι δυνατόν.
  • Άνθρωποι που πάσχουν από διάρροια δεν πρέπει να ετοιμάζουν ή να σερβίρουν φαγητό σε άλλους.

 

(Visited 16,063 times, 1 visits today)

Θεματικοί όροι: , ,

comments powered by Disqus